divendres, 25 de febrer de 2022
immobiliari

Catalunya llança ajuts per rehabilitar edificis

5,5 milions d'euros destinats a la rehabilitació d'edificis a Catalunya

Catalunya activarà ajuts nous per rehabilitar edificis, en el marc del Programa PREE 5000. Són 5,5 milions d'euros destinats per l'Institut Català de l'Energia

Estan dirigides a edificis existents de tots els usos. Igualment, les actuacions subvencionables han de complir unes condicions, entre les quals destaquen aconseguir una reducció del consum denergia primària no renovable del 30%.

Quan es pot sol·licitar

El termini de sol·licitud dels ajuts va començar el 22 de febrer de 2022 passat i es mantindrà obert fins que s'esgoti el pressupost de 5,574 milions d'euros o fins al 31 de desembre de 2023.

Els destinataris interessats a rebre els ajuts poden presentar la sol·licitud de forma telemàtica, mitjançant signatura digital. Per fer-ho, cal fer-ho via online a la pàgina web Habitatge de la Generalitat de Catalunya. Les sol·licituds seran ateses per ordre de presentació.

El programa dajuda convocat

Segons recorda l'Associació Espanyola de Fabricants de Façanes Lleugeres i Finestres (ASEFAVE), el Programa PREE 5000 s'emmarca en el Pla de recuperació, transformació i resiliència del Govern i l'Estratègia nacional de repte demogràfic. Té com a finalitat donar suport a la rehabilitació energètica a edificis residencials i no residencials mitjançant millores de l'eficiència energètica i la incorporació d'energies renovables. Les ajudes es dirigeixen a edificis existents construïts abans del 2007 en municipis i nuclis de menys de 5.000 habitants.

Objectius i requisits

Els ajuts estan dirigits a edificis complets existents (opció A del programa) ia tots els usos dedificis; habitatge unifamiliar, edificis de residència col·lectiva i edificis amb qualsevol altre ús, com a administratiu, sanitari, docent o cultural. Només han d'estar ubicats a qualsevol dels municipis de Catalunya.

Quant a la tipologia de les actuacions, les ajudes es podran sol·licitar tant per a la millora de l'eficiència energètica de l'envolupant tèrmica com per a la millora de l'eficiència energètica i ús d'energies renovables a les instal·lacions tèrmiques de calefacció, climatització, refrigeració, ventilació i aigua calenta sanitària.

Requisits tècnics

Com a requisit tècnic imprescindible, les actuacions subvencionables hauran daconseguir, de forma justificada, una reducció del consum denergia primària no renovable del 30% respecte a la situació de partida.

Per comprovar-ho, es requerirà la presentació del certificat deficiència energètica de ledifici existent abans de lactuació i el certificat deficiència energètica de ledifici acabat una vegada finalitzada la rehabilitació.

A més, la classificació energètica de l'edifici s'haurà de millorar, com a mínim, en una lletra respecte a la classificació inicial de l'edifici a l'escala d'emissions de diòxid de carboni per any.


Contacte

Prat de la Riba 146
08222 – Terrassa

937006717 -
hola@ethos.cat

Horari

De dilluns a dijous de 10:00 a 13:00 y de 16:00 a 19:00.
Divendres de10:00 a 13:00 y de 16:00 a 20:00 amb cita prèvia

Segueix-nos