dimarts, 31 de gener de 2023
hereus herencies impostos immobiliari vendes habitatge

A tenir molt en compte per a vendre un habitatge heretat

Rebre una herència a vegades pot resultar una arma de doble tall, ja que algunes vegades cal fer front a unes despeses molt elevades respecte al benefici que podem obtenir de la pròpia herència. Si a més en la pròpia herència s'inclou un bé immoble, és important valorar la possibilitat de vendre'l i així obtenir algun benefici.

En EHTOS la vostra immobiliària ètica i solidara, comptem amb un equip expert en assistència legal i jurídica en cas d'herències i us ensenyem les claus perquè puguis vendre bé un habitatge heretades

Convertir-nos en propietaris de l'immoble

El primer pas és convertir-se en propietaris de l'immoble heretat, per a això, cal obtenir la documentació necessària entre la qual s'inclou: el testament, el certificat de defunció i el certificat d'últimes voluntats per a posteriorment acceptar l'herència davant notari.

Si hi ha més hereus caldrà realitzar una escriptura pública anomenada escriptura d'acceptació d'herència i partició de béns.

Una vegada repartida l'herència, cal pagar els impostos corresponents que són dos: l'Impost de Successions i Donacions i la plusvàlua, durant els sis mesos posteriors a la defunció.

Finalment, cal acudir al Registre de la Propietat amb tota aquesta documentació i fer el canvi de titularitat de l'immoble.

Plantejar-se la venda de l'immoble

Encara que no hi ha un temps determinat per a poder vendre un habitatge heretat, és important considerar que a final d'any l'immoble genera despeses, per la qual cosa si no s'embeni l'habitatge en menys d'un any d'haver-nos registrat com a propietaris, caldrà tornar a pagar l'impost de la plusvàlua municipal. Per això, si realment volem realitzar la venda, és preferible realitzar-ho durant els sis mesos posteriors a la defunció.

Vendre finalment l'habitatge

Si no volem complicar-nos amb la venda de l'immoble, podem optar per demanar assessorament des del principi acudint a una agència immobiliària certificada, sobretot, en el cas que no hi hagi un hereu únic, ja que no sols ens ajudaran per a gestionar la primera part del procés sinó que aconseguiran vendre l'immoble al més aviat possible i aconseguint que totes les parts surtin guanyant.

Contacte

Prat de la Riba 146
08222 – Terrassa

937006717 -
hola@ethos.cat

Horari

De dilluns a dijous de 10:00 a 13:00 y de 16:00 a 19:00.
Divendres de10:00 a 13:00 y de 16:00 a 20:00 amb cita prèvia

Segueix-nos